0 - 5 jaar

 

De start van G. Niessen is een feit 09-10-2007. 

 

Geralt heeft zijn eerste mini-shovel aangeschaft,  die achter zijn toyota land cruiser op de aanhanger staat en hij is er klaar voor. 

 

De intentie is om de verhuur in te gaan met de shovel. De beschrijving is nog: Bouw-, grond en montagewerkzaamheden en Mini shovel verhuur. 

 

Zijn eerste opdrachtgever is Enerpec en in de avonden en weekenden doet hij particuliere tuinklussen en dit bevalt hem goed. Hij weet dat hij de juiste stap heeft gemaakt om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. 

 

Wel merkt hij dat verhuren met een mini-shovel niet echt werkt. Geralt verkoopt de shovel en schaft een klein kraantje aan. Hiermee kan hij aan het werk bij Abel Pasman in het sleuvenwerk. Dit is het begin van een lange samenwerking. 

Het kleinere kraantje wordt al snel ingeruild voor een wat grotere en daarna nog een keer voor een nieuwe. 

 

Geralt heeft daar al voorgenomen dat innoveren en voorsorteren op wensen van opdrachtgevers zijn kracht zijn en hij daarmee zijn onderneming kan uitbouwen. 

 

Maar aan het einde van het 5e jaar beginnen zich al de eerste voortekenen te laten zien van de toekomstige recessie in de bouw. 

 

6 - 10 jaar 

 

De moeilijke tijd komt eraan. 


Het sleuvenwerk is nagenoeg nihil en er moet uitgeweken worden naar andere werkzaamheden. 

 

Geralt besluit het over de "stratenmakers-boeg" te gooien.  En niet geheel verrassend, pakt dit ook goed uit. 


Hij gaat aan het werk voor een aantal verschillende opdrachtgevers en er komt zelfs personeel bij. Daniël, Aalt en ook Richard (als zzp-er), jongens waar Geralt tot de dag van vandaag nog steeds mee samenwerkt en een goede band heeft, komen hem versterken. 

Hij leert de kneepjes van het vak van Daniël en Richard en Aalt ontwikkeld zich als een echte opperman. Ook wordt de eerste Neuson kraan aangeschaft en komt er meer materieel bij in de vorm van bussen, stampers, trilplaten en allerlei straatgereedschap. Aalt vertrekt, Richard besluit te focussen op een andere carriére en ander personeel wordt aangenomen maar het straatwerk blijft. 

 

Maar dan slaat ook hier de recessie toe. Een grote opdrachtgever van Geralt besluit geen open kaart te spelen en huurt tot de dag van zijn faillissement Geralt en zijn personeel in. Dit betekend de genadeklap.

 

Geralt gaat alleen als zzp-er werken als monteur bij Van Winkoop. Maar het bloed kruipst waar het niet gaan kan en zo start hij in april 2017 weer met zijn "oude" werkzaamheden en schaft hij ook weer een kraantje aan.

 

11 - 15 jaar

 

En het wordt weer drukker, zoveel drukker dat er in oktober weer een eerste personeelslid wordt aangenomen; Rick. Geralt vindt alles nog wel spannend maar heeft van de afgelopen jaren geleerd dat risico's nemen en er vol voor gaan de enige mogelijkheid is om verder te komen. 

 

Langzaamaan gaat hij van de tuinen weer door naar het sleuvenwerk. En ook gaat hij weer op gesprek bij Abel Pasman. Dit keer is het drukker dan ooit en Geralt gaat daar weer metveel plezier aan de gang. 

 

Er komt binnen een jaar weer een raan en meerdere personeelsleden bij en al snel wordt de schuur thuis omgebouwd tot kantine. 


De jaren vliegen voorbij en het materieel is enorm gegroeid evenals het personeelsbestand. En dan eindelijk in 2021 tijdens de corona-periode wordt er gezocht naar een kleine ruimte om te huren zodat kantoor, kantine en wat opslag niet meer bij huis zijn en Geralt zo werk en privé iets meer kan scheiden. 


Het oog valt op een mooi pand met voldoende ruimte voor al het materieel en een washal. Alleen dit pand staat ook te koop. Geralt denkt dat de aanschaf van het pand voor hem niet te realiseren is maar er wordt toch een afspraak gemaakt bij de bank. Deze afspraak duurt een half uur en na dat half uur staat hij buiten met de papieren in zijn hand... Het is gelukt!

 

Al snel kwam de sleutel in zijn bezit, kon het klussen beginnen en is G. Niessen Bouw-, grond en montagewerkzaamheden en Mini shovel verhuur verhuisd en een B.V. geworden. 
 

Jubileum feest

G. Niessen B.V.

Kwaliteit en betrouwbaarheid voor een goede prijs!